I TREĆA TRKA BEZ BODOVA: Marc Marquez odustao od trke u Brnu!

Zbog komplikacija oko povrede ruke koju je slomio na prvoj trci sezone u Jerezu, Marc Marquez je morao na još jednu operaciju zbog čega će propustiti trku u Brnu koja se vozi ovog vikenda

MotoGP sezona dobila je zaplet koji je retko ko očekivao! Nakon povrede koju je zadobio u finišu prve trke u Jerezu, prilikom pada sa motocikla, Marc Marquez je bio primoran da propusti i sledeći nastup, svega sedam dana kasnije, na istoj stazi.

Međutim, upravo je pokušaj da nastupi već u narednoj trci izgleda doprineo da se povreda zakomplikuje, tačnije, da se titanijumska pločica koja mu je ugrađena, iskrivi usled naprezanja ruke, zbog čega je Marquez sada morao na još jednu operaciju!

I to nije sve, jer mu je lekarski tim savetovao, ili bolje reći, naredio, da narednih 48 sati bude u strogom mirovanju, kako bi se pogoršano stanje koje je dovelo do upale saniralo, a povreda konačno krenula u pravcu poboljšanja.

Samim tim, aktuelni šampion neće učestvovati na narednoj trci u Brnu, koja se vozi već ovog vikenda, a umesto njega, Honda je angažovala Stefana Bradla, koji je svojevremeno vozio za LCR tim, a sada je u ulozi test-vozača za HRC.

Ono što pravi dodatni problem Marquezu jeste činjenica da se za vikend, odmah nakon Brna, vozi VN Austrije na stazi Red Bull Ring, a zatim, sedam dana posle, još jedna trka na istoj stazi, kao VN Štajerske. Drugim rečima, nema dovoljno vremena da se povreda temeljno sanira, bez da se propusti još najmanje jedna, ako ne i dve trke.

Ukoliko se bude dogodilo da Marc mora da “pauzira” i na trkama na Red Bull Ringu, a trenutno najbolje plasirani vozači Quartararo i Vinales ostvare solidne rezultate u Češkoj i Austriji, slobodno se može govoriti o tome da je ovogodišnji šampionat za Marqueza izgubljen jer već sada ima 50 poena zaostatka!

Đorđe Pavićević/TopSpeed