HITNO OPERISAN: Fernando Alonso povređen u saobraćajnoj nezgodi!

Vozač Alpine F1 tima, bivši dvostruki šampion sveta Formule 1, Fernando Alonso, juče je povređen u saobraćajnoj nezgodi u južnoj Švajcarskoj, nakon čega je prebačen u bolnicu i hitno operisan

Da se vozači auto-moto sporta definitivno više povređuju tokom treninga, odnosno van samih takmičenja, dokazao je i Fernando Alonso, koji je juče nedaleko od Lugana, u južnoj Švajcarskoj, povređen u saobraćajnoj nezgodi.

Alonso je vozio bicikl, kada je na njega naleteo automobil i oborio ga na asfalt. Španac je tom prilikom lakše povređen i odmah prevežen u obližnju bolnicu, gde je konstatovana manja fraktura gornje vilice, te je odmah urađena i operacija.

Kako je saopšteno, Alonso će u bolnici ostati još koji dan kako bi se ispratilo njegovo stanje, a ukoliko ono bude zadovoljavajuće, biće otpušten na kućno lečenje i oporavak, pred početak prvih predsezonskih testova.

Podsetimo, pre par godina, vozeći upravo bicikl na severu Italije, tragično je nastradao Nicky Hayden, nekadašnji šampion MotoGP iz 2006. godine. Takođe, bicikl je umalo koštao titule i Sebastiena Loeba, koji je 2006. godine povredio ruku i slomio ključnu kost vozeći kroz šumu, te bio prinuđen da propusti jedan deo sezone.

Đorđe Pavićević/TopSpeed