GLASINE IPAK TAČNE: Cal Crutchlow najverovatnije u Yamahi!

Iako su se glasine o prelasku Cal Crutchlowa u redove Yamahe, i to kao test-vozača, pojavile tek nedavno, i sam Britanac je ovih dana priznao da dogovor samo što nije postignut

Ako se trend prilično neočekivanih vesti nastavi, i naredna MotoGP sezona bi trebalo da bude prilično zanimljiva i turbulentna, baš kao što nam je ova, doduše, iz pogrešnih razloga, bila.

Naime, nakon što je Dovizioso potvrdio da “pauzira” godinu dana, a Andrea Iannone dobio suspenziju od čak 4 godine, mnoge stvari su se promenile, te je tako u Aprilia timu ostalo upražnjeno mesto, koje bi mogao dobiti Jorge Lorenzo, ako ništa drugo, makar kao test-vozač jer “brak” sa Yamahom izgleda nije dao rezultate.

S druge strane, ulogu test-vozača za tim iz Iwate preuzeo bi Cal Crutchlow, koji odlazi iz LCR Honde i koji je potvrdio da je odbio ponudu Aprilie, te da je na korak od postizanja dogovora sa Yamahom za ulogu test-vozača.

Britanac bi, nakon nekoliko sezone provedenih u Hondi, gde je istovremeno i testirao i razvijao mnoge elemente koje je kasnije Marquez koristio, mogao biti veliko pojačanje, pogotovo imajući u vidu da je Crutchlow pre toga vozio i Ducati, u eri kada su taman krenuli ka uspesima.

Đorđe Pavićević/TopSpeed