GLASINE ILI... : Da li se Lorenzo vraća u Ducati!?

Novi MotoGP vikend je pred nama gde slobodni treninzi nisu još ni počeli, a već se situacija oko vozača i timova za narednu sezonu poprilično “zakuvala”

Prema najnovijim glasinama, postoji mogućnost da se Jorge Lorenzo vrati u redove Ducatija, tačnije, satelitske ekipe Pramac Racing, budući da se i nakon pola sezone, nije “sastavio” na željeni način sa Hondom, te da je zaređao nekoliko ozbiljnih povreda, od kojih ga je ona u Assenu potpuno izbacila iz šampionata i naredne tri trke.

Ove glasine dodatno je “podgrejao” Jack Miller koji je potvrdio da nisu samo plod nečije mašte te da se u Bolonji ozbiljno razmišlja o povratku “Spartanca”, budući da je prošle godine, sam Lorenzo na tri trke uspeo da se domogne pobede dok je Ducati, ove godine, kao tim, još uvek na samo dva trijumfa.

Ono što je pomalo neverovatno u celoj situaciji jeste da Ducati razmišlja o “zameni” Millera, s kojim još nije potpisan ugovor, dok bi u ekipi ostao Francesco Bagnaia, koji ima ugovor i za narednu godinu, a koji je ove sezone imao rezultate ispod svih očekivanja, za razliku od odličnih Millerovih vožnji.

Špekulacije čak idu do toga da bi upražnjeno mesto u Honda HRC timu dobio Cal Crutchlow, te da bi se u LCR-u potencijalno “oslobodilo” mesto za nekog novog vozača, najverovatnije Alex Marqueza iz Moto2 klase. No, sve je ovo i dalje u domenu nagađanja, te ćemo najverovatnije morati da sačekamo VN Velike Britanije, gde se očekuje i povratak Lorenza na prilično “prgavu” Hondu RC213V.

Đorđe Pavićević/TopSpeed