FORMULA 1 Virtual Race VN Kine: Ponovo Leclerc! (VIDEO)

Proteklog vikenda održana je treća trka virtuelnog šampionata Formule 1, koji se održava tokom trajanja pandemije, a na stazi Shanghai International Circuit, najbrži je bio ponovo Charles Leclerc!

Dok je Formula 1 u fazi „hibernacije“ tokom trajanja globalne pandemije, fanovi su u prilici da uživaju u tzv. virtuelnim trkama u kojima učestvuju brojni aktivni, ali i „penzionisani“ F1 vozači, kao i takmičari iz drugih kategorija.

Na trećoj trci, koja je vožena na stazi Shanghai International Circuit, u Kini, dominantan je ponovo bio Charles Leclerc, baš kao i na prošloj trci na stazi Albert Park, u Melburnu, a koja je vožena kao VN Vijetnama, iz već poznatog razloga.

Mladi vozač Ferrarija bio je najbrži i u kvalifikacijama, ispred Alexander Albona, koji je i u trci pružio najveći otpor, naročito nakon promene pneumatika, dok je odličan bio i mladi Kinez Guanyu Zhou, pobednik prve virtuelne trke, održane u Bahreinu.

Ono što se ipak mora prigovoriti jeste da „režiser“ LIVE prenosa zaista nije bio na visini zadatka, budući da je uspeo da propusti gotovo sve važnije duele na stazi, naročito između Leclerca i Albona, ali i ostalih vozača, fokusirajući se u tim trenucima na potpuno nevažne stvari.

Ukoliko ste, kojim slučajem, propustili treću trku virtuelnog F1 šampionata, možete je pogledati upravo ovde...

F1 drivers Charles Leclerc, Carlos Sainz, Lando Norris, Alex Albon, George Russell, Antonio Giovinazzi and Nicholas Latifi take on Real Madrid goal keeper Thibaut Courtois, PGA Golfer Ian Poulter, F2 drivers and additional challengers for our Virtual Grand Prix! For more F1® videos, visit http://www.Formula1.comFollow F1®:http://www.instagram.com/F1https://www.facebook.com/Formula1/http://www.twitter.com/F1https://www.twitch.tv/formula1https://www.tiktok.com/@f1#F1 #F1Esports #VirtualGP

Đorđe Pavićević/TopSpeed