F1 VIRTUAL GRAND PRIX VIETNAM: Ubedljiva pobeda Leclerca! (VIDEO)

Na drugoj trci eSports F1 šampionata koja se vozila na stazi Albert Park, ali bodovala kao VN Vijetnama, ubedljivu pobedu odneo je Charles Leclerc

Prva trka Formula 1 eSports virtuelnog šampionata donela je solidnu popularnost ovom takmičenju i, makar privremeno, ponovo zainteresovala sve ljubitelje „najbržeg cirkusa“.

Dve nedelje kasnije, tokom vikenda koji je za nama, održana je i druga trka, klasifikovana kao Velika nagrada Vijetnama, ali koja je održana na stazi Albert Park u Melburnu, budući da igrica F1 2019 na kojoj svi voze, nema implementiranu stazu u Hanoju.

Ovaj put, odazvao se i znatno veći broj vozača, uključujući i poznatija imena, te smo tako postali bogatiji za Charles Leclerca, Alexandera Albona, Antonio Giovinazzia, Jensona Buttona i Anthony Davidsona, mada smo u međuvremenu „izgubili“ neke od takmičara iz prve trke, kao što su Nico Hulkenberg i Phillipp Eng.

No, opšti je utisak da je takmičenje dobila na zanimljivosti i ozbiljnosti, a velika borba vodila se već i u kvalifikacijama, gde je najbolji bio Christian Lundgaard, ali je zbog kršenja pravila i silaska van staze, dobio kaznu od pet mesta pomeranja, te je kao prvi krenuo Charles Leclerc.

Mladi vozač Ferrarija iskoristio je ukazanu priliku u potpunosti, poveo trku i prednost konstantno povećavao, sve do linije cilja, kojom je prošao sa impresivnih 15 sekundi prednosti u odnosu na drugoplasiranog Lundgaarda koji se probio na drugo mesto, dok je treći ciljem prošao mladi George Russell.

Četvrti je na kraju bio Charlesov mlađi brat, Arthur, koji se jedno vreme držao na odličnom drugom mestu, dok je peto mesto osvojio Antonio Giovinazzi, ispred Stoffel Vandoornea. Alexander Albon je bio osmi, Jenson Button 12. dok je veteran Johnny Herbert na cilj stigao kao 17.

F1 drivers Charles Leclerc, Lando Norris, Alex Albon, George Russell, Antonio Giovinazzi and Nicholas Latifi take on 2009 world champion Jenso Button, 2019 cricket world cup winner Ben Stokes and a host of global stars for our Virtual Grand Prix special!For more on F1 Esports, visit https://f1esports.com/For more F1® videos, visit https://www.Formula1.comLike F1® on Facebook: https://www.facebook.com/Formula1/Follow F1® on Twitter: http://www.twitter.com/F1Follow F1® on Instagram: http://www.instagram.com/F1#F1Esports #RaceAtHome

Naredna trka jeste Velika nagrada Kine, na programu 19. aprila, a vozi se na stazi Shanghai International Circuit...

Đorđe Pavićević/TopSpeed