F1 (NE)ISPUNJENA OČEKIVANJA: Vettelovih pet godina u Ferrariju (VIDEO)

Na kraju ove sezone, Sebastian Vettel i Ferrari se “razilaze”, a nakon šest godina i ukupno pet sezona, budući da aktuelna još nije počela, evo kratkog osvrta na karijeru talentovanog Nemca u ekipi “propetog konjića”...

Kada je 2015. godine Sebastian Vettel prešao u Ferrari, gotovo svi Tifozi očekivali su, makar u dogledno vreme, povratak na stare staze slave, koje je svojevremeno jedan drugi Nemac – Michael Schumacher, veliki prijatelj i mentor Vettela, ostvario krajem XX i početkom XXI veka.

Iako je Vettelova karijera u ekipi “propetog konjića” gotovo odmah krenula uzlaznom putanjom te da se Sebastian definitivno nametnuo kao glavni rival Hamiltonu, uprkos dominantnom Mercedesu, uvek je nedostajalo “to nešto” što se isprečilo na putu do njegove pete titule, a Ferrarijeve prve nakon Raikkonena 2007.

Da li je pravedno baš samo sve Vettelu staviti “na teret” ili se itekako može okriviti i ekipa, koja uz poneke katastrofalne taktičke odluke tokom trka, i dalje nije pronašla odgovarajući menadžment, teško je reći. Ono što se nikako ne može reći jeste da se Vettel nije trudio, jer se činilo da vrlo često “gura” i daleko preko svojih mogućnosti, a naročito mogućnosti automobila, u želji da “skuderiji” donese “krunu”, baš kao što je to i Schumacher činio 1997, ’98. i ’99. godine.

It seems like only yesterday Sebastian Vettel moved from Red Bull to Ferrari. Roll back the years, as we take a look at the four-time world champion's career with the Scuderia.For more F1® videos, visit http://www.Formula1.comFollow F1®:http://www.instagram.com/F1https://www.facebook.com/Formula1/http://www.twitter.com/F1https://www.twitch.tv/formula1https://www.tiktok.com/@f1#F1

U svakom slučaju, sigurno je to da je trka u Hockenheimu 2018. bila ključna kako za tu sezonu, kada je Seb zaista bio u najboljoj poziciji da “uzme” titulu, tako i psihološki za ostatak njegovog angažmana u Ferrariju, koji se okončava na kraju ove sezone.

Đorđe Pavićević/TopSpeed