ESPORT BALKAN CUP: Održano prvo takmičenje u simulacijama vožnje na Balkanu! (VIDEO)

Poslednjeg dana na Salonu automobila u Beogradu, održan je eSport Balkan Cup - prvo takmičenje u simulacijama vožnje na Balkanu

U nedelju, 31. marta, na Beogradskom sajmu je održano je Prvo takmičenje u simulacijama vožnje na Balkanu, pod nazivom eSport Balkan Cup, a pod pokroviteljstvom AMS Srbije i eSports saveza Srbije. Ovo takmičenje je počelo pre tri meseca, a kroz kvalifikacione faze prošlo je preko 100 takmičara sa Balkana.

Na finalno takmičenje je došlo 24 učesnika, među kojima je bilo i gostiju iz Hrvatske. Pored takmičara koji učestvuju u Balkan ligi, u finale su pozvani i automobilisti iz Srbije kao VIP gosti - Nikola Miljković, Ivan Mandić, Nemanja Milovanović, Predrag Lambaša, Luka Kotorčević i drugi.

Profestionalni vozači odlično su se borili, iako nisu imali mnogo iskustva u virtuelnim trkama, a mi se nadamo da će se i ostali automobilisti uključiti u ovaj šampionat, kao što je to već uobičajeno u svetu.

U ukupno 13 trka kroz faze, finalnu pobedu je odneo Aleksandar Cvijović, drugo mesto je osvojio Nikola Alimpić, dok je treci bio Mihajlo Tanasković, koji je možda i najveće iznenađenje takmičenja. Jedan od najvecih favorita, Slaven Štulić iz Hrvatske, ispao je u prvom kolu, ali se složio da je takmičenje sjajno, kao početak jedne nove ere automobilizma.

U narednom periodu, očekujemo da ovo takmičenje preraste u zvanično prvenstvo, odnosno državni šampionat ili čak balkanski. Prateći trendove koje je iza kojih stoji i FIA, nadamo se da će naredno takmičenje biti još bolje i masovnije.

Welcome to Balkan Racing League We are hosting Balkan Racing League Balkan Cup Grand Final event on Belgrade car show!On stream: Elmar KurbanovFor more information visit our website:www.balkanraceroom.comDonate: paypal.me/milancomkeFb group: https://www.facebook.com/groups/38014...Discord: https://discordapp.com/invite/3XA6hEYInstagram: https://www.instagram.com/raceroom_ba...#racing #simracing #raceroom #gaming

Luka Kulundžić/TopSpeed