EKSKLUZIVNO za TopSpeed: Miloš Pavlović i Lamborghini Huracan GT3 (VIDEO)

29/03/2018. Zoran Živkov/TopSpeed

Ekskluzivno za TopSpeed, Miloš Pavlović govori o njegovoj ulozi u razvoju modela Lamborghini Huracan GT3, nekim ličnim stvarima i planovima za nastupajuću sezonu...

Interesantno je da najskuplji automobil na manifestaciji BG Car Show 06 nije prodat... Zapravo, to i ne treba da čudi jer je u pitanju pravi trkački, odnosno takmičarski automobil Lamborghini Huracan GT3, čija je cena nešto veća od 397.000 evra!

Radi se o jednom od samo 70 proizvedenih primeraka, koji pokreće moćni V10 atmosferski motor zapremine 5,2 litra sa oko 610 konjskih snaga i maksimalnim obrtnim momentom od 600 Nm, a snaga se preko šestostepenog sekvencijalnog menjača prenosi na zadnje točkove. Automobil je razvijen u saradnji kompanija Lamborghini i Dallara, no ono što je za nas posebno zanimljivo jeste to da je u njegovom razvoju učestvovao naš automobilski as, Miloš Pavlović.

Jedne večeri na Beogradskoj sajmu, razgovarali smo sa Beograđaninom rođenim 8. oktobra 1982. godine, čija je karijera profesionalnog automobiliste počela još 1991. u kartingu. Od tada, Miloš Pavlović je nastupao u najprestižnijim takmičenjima trkačkih jednoseda sa otvorenim kokpitom, bio i nadomak F1, da bi se kasnije posvetio trkama sportskih automobila.

Sada, već četvrtu godinu za redom, on je deo tima fabričkih vozača programa Lamborghini Squadra Corse. Na kraju 2014. godine postao je evropski i svetski šampion u Lamborghini Blancpain Super Trofeo šampionatu, a od 2015. sa modelom Huracan GT3 učestvuje na trkama izdržljivosti, ali i u “sprint” takmičenjima u okviru prestižnog nemačkog ADAC GT3 šampionata. Istovremeno, on je jedan je od vodećih instruktora Lamborghini akademije.

Najava ekskluzivnog intervjua sa našim automobilskim asom Milošem Pavlovićem uz predstavljanje trkačkog automobila Lamborghini Huracan GT3 koji je zablistao na Sajmu automobila u Beogradu, a u čijem razvoju je Miloš učestvovao kao zvanični test vozač Lamborghini Corsa. Više o svemu ovome u aprilskom broju Top Speed magazina.

Deo razgovora možete videti u subotu, u emisiji TopSpeed VIP Challenge na televiziji N1 u 17.15 h, a kompletan intervju pročitati u narednom, aprilskom broju magazina TopSpeed.

Zoran Živkov/TopSpeed