DRAMA U FINIŠU: Leclerc na pol-poziciji uprkos udesu, ali...

Vozač Ferrarija, Charles Leclerc, došao je do pol-pozicije na “domaćoj” trci za VN Monaka, prve u Monte Karlu, uprkos udesu u finišu kvalifikacija zbog čega je istaknuta crvena zastava, ali i dalje nije sigurno sa koje pozicije će startovati

U samom finišu kvalifikacija, u želji da poboljša svoje, tada već najbolje vreme, Leclerc je zakačio metalnu ogradu desnim točkom, polomio oslanjanje što je već u narednoj krivini dovelo do toga da je bolid nastavio pravo i udario u metalnu barijeru.

To je ujedno označilo i kraj kvalifikacija, na manje od jednog minuta pre kraja i upropastilo najbrže krugove za Verstappena, Bottasa i Sainza. Leclerc je ipak zadržao pol-poziciju, jer je bilo očigledno da nije bilo namere da se prekine sesija i sputaju rivali, kao što je to svojevremeno pokušao Schumacher.

No, to i dalje ne znači da će Leclerc startovati sa prvog mesta jer postoji osnovana sumnja da je u udesu oštećen i menjač njegovog Ferrarija, te ukoliko se ispostavi da je zamena neophodna, Charles će dobiti kaznu od pet mesta unazad, te startovati kao šesti.

Mattia Binotto je juče već najavio da Ferrari, uprkos pol-poziciji na stazi gde je preticanje gotovo nemoguće, neće rizikovati i da će, ako bude neophodno, zameniti menjač na Leclercovom bolidu i time prepustiti pol-poziciju Verstappenu koji takav rasplet jedva čeka jer Hamilton startuje tek kao sedmi.

Đorđe Pavićević/TopSpeed