DOKTOR ZARAŽEN: Valentino Rossi pozitivan na COVID-19!

Valentinu Rossiju u poslednje vreme baš ne ide od ruke, te ja nakon tri uzastopna pada, neposredno pred početak trkačkog vikenda u Aragonu, na testu bio pozitivan na COVID-19

Iako je tokom ove sezone pokazao da još uvek ima itekako brzine kako bi se borio sa „mladim lavovima“, Valentino Rossi nikako da se oslobodi „malera“ i kompletira jedan pozitivan trkački vikend. Nakon tri uzastopna pada – u Misanu, Catalunyi i Le Mansu, sada je utvrđeno i da je pozitivan na COVID-19!

Kako sam Rossi u press saopštenju navodi, nakon što je osetio da mu nije dobro, uradio je dva PCR testa, od kojih je prvi bio negativan, baš kao i onaj kojeg je radio u utorak, pred dolazak u Aragon, da bi tek drugi pokazao da je pozitivan na prisustvo SARS-CoV-2 virusa.

To automatski znači da „Doktor“ neće nastupiti na ovom trkačkom vikendu, na stazi Aragon, a veliko je pitanje da li će biti i na sledećem, koji se već za sedam dana vozi na istoj ovoj stazi. Nakon ovoga, Rossi je i matematički ispao iz borbe za titulu, iako je i pre toga, nakon tri odustajanja, izgubio previše bodova, koji su ga mogli „držati“ pri samom vrhu.

Ovo je prvi slučaj u MotoGP kategoriji da je neko od vozača primoran da propusti Grand Prix zbog COVID-19, a biće krajnje kontroverzno ukoliko se u finišu šampionata to ponovi, i to nekom od pretendenata na titulu, kao što su Quarataro, Mir, Dovizioso ili Vinales.

Đorđe Pavićević/TopSpeed