ČLAN EKIPE ZARAŽEN: McLaren ne nastupa u Australiji, na prvoj trci sezone F1!

Iako je za predstojeći vikend zakazana prva trka F1 sezone, na stazi Albert Park u Australiji, iz McLarena upravo stiže vest da je jedan od članova njihovog tima zaražen COVID-19 virusom te da ekipa neće nastupiti!

Suprotno očekivanjima o pomeranju početka sezone Formule 1, FIA i Liberty Media se i dalje čvrsto drže dogovorenog termina za predstojeći vikend, za kad je zakazana prva trka na stazi Albert Park, u Melburnu...

Međutim, iz McLarena upravo stiže zabrinjavajuća vest da je jedan od članova njihovog tima zaražen Korona virusom COVID-19, te da iz predostrožnosti, ova ekipa neće nastupiti na prvoj trci sezone.

Što je još problematičnije, član ekipe je simptome primetio tek u Melburnu, kada je ekipa stigla, i odmah nakon toga se izolovao i tražio da se izvrši testiranje na pomenuti virus.

Zbog toga postoji velika opasnost da su i ostali članovi njegove ekipe, sa kojima je bio u neposrednom kontaktu, eventualno zaraženi, a samim tim, i ostatak “karavana” F1, budući da svi timovi dele relativno ograničen radni prostor “paddocka”.

Đorđe Pavićević/TopSpeed