BRATSKI TANDEM: Alex Marquez novi član Repsol Honde!

Od kako je Lorenzo potvrdio da se „penzioniš“, za upražnjeno mesto u Repsol Honda timu ozbiljno su konkurisala tri vozača, a izbor je pao na Marcovog brata, Alexa Marqueza

Fabrički tim Repsol Honda HRC sinoć je zvanično potvrdio vest da je Alex Marquez novi član njihovog tima te da će se u narednoj sezoni takmičiti rame uz rame sa svojim bratom, aktuelnim šampionom, Marcom.

Time su sve dalje špekulacije oko toga da li će Cal Crutchlow „avanzovati“ iz satelitskog LCR u fabrički Repsol tim pale u vodu, baš kao i nada Johanna Zarca da će naći adekvatan angažman za narednu sezonu.

Ovaj prelazak Alexa Marqueza u Repsol ekipu, pored marketinškog efekta, svakako da je, barem delom, posledica i Marcove izjave kako bi želeo da vidi brata u istoj ekipi, naročito kada se uzme u obzir da ove sezone Honda treba da potpiše novi ugovor sa osmostrukim MotoGP šampionom.

Podsetimo, ovo nije prvi put da se braća Marquez nalaze na Repsol Honda „mašini“, budući da je Alex na kraju 2014. i osvajanja titule u Moto3 klasi, dobio kratku priliku da sa Marcom provoza u „tandemu“ RC213V, upravo na stazi Ricardo Tormo, tokom post-sezonskih testova.

Đorđe Pavićević/TopSpeed