BODOVI ZA KRAJ SEZONE: Miloš Pavlović nadomak podijuma u Paul Ricardu

Srpski automobilista Miloš Pavlović i njegov timski kolega, Meksikanac Raul Guzman uspeli su da stignu do novih bodova u poslednjoj trci sezone Lamborghini Super Trofeo takmičenja, koja se u nedelju vozila na stazi Paul Ricard u Francuskoj

Posada Pavlović/Guzman startovala je u trci sa 7. pozicije, a prvi za upravljačem Huracana ST Evo bio je mladi Meksikanac, koji je do odlaska na zamenu vozača i pneumatika uspeo da napreduje jedno mesto. U drugoj polovini trke, komande je preuzeo Pavlović, sa preko 10 sekundi zaostatka za vodećom grupom, ali je u furioznom stilu, praktično leteći stazom, u samom finišu uhvatio priključak sa liderima i krug pre kraja stigao do treće pozicije.

Na žalost, mesto na podijumu izgubio je na ulasku u poslednji krug posle male greške koja ga je koštala dva mesta, ali su osvojeni bodovi veoma važni kako bi tandem Target Racinga konačno prekinuo seriju pehova koji su ih pratili tokom čitave sezone.

“Ovo je definitvno bila jedna jako teška godina za mene i moj tim, a konačni plasman nije ono šta smo želeli da postignemo. Tokom sezone, bilo je frustrirajuće zato što automobil nije reagovao na promene onako kako to obično biva i trebalo nam je jako puno vremena da, u suštini, razumemo gde je bio problem. Na kraju smo uspeli da podesimo stvari onako kako to meni i mom timskom kolegi odgovara i mislim da je to bilo moguće videti na drugoj trci na stazi Paul Ricard.”

“Na žalost, nismo se popeli na podijum zbog moje prve i jedine greške koju sam napravio tokom ove sezone. Šta da se radi, to su trke, izgubio sam kontrolu u prvoj krivini poslednjeg kruga i tako izgubio dve pozicije. U svakom slučaju, ponosan sam na ono šta sam postigao ove godine, s obzirom na sve poteškoće i zadovoljan što sam se vratio trkanju, pa se nadam da ću sad uspeti da iskoristim ovaj momenat da napredujem i postignem još više u sledećoj godini.”

Tutulu šampiona ove sezone je osvojio Britanac Din Stounmen (Bonaldi), kojem je na trci u Francuskoj druga pozicija bila dovoljna za prvo mesto u generalnom plasmanu.

Izvor: PR Miloš Pavlović