AUDI RS3 LMS: U korak sa konkurencijom

Naš proslavljeni automobilski as Milovan Vesnić već godinama uspešno nastupa na internacionalnoj sceni. Za ovu, sezonu 2021. ima ambiciozne planove i u skladu sa njima nabavljen je novi automobil, Audi RS 3 LMS, obavljeni su testovi i počela su takmičenja

Sa dolaskom proleća i lepšeg vremena, sve je više takmičenja u auto-moto sportu. A da bi učešće u njima dalo neke rezultate, bilo je potrebno na vreme, tačnije tokom zime, izvršiti neophodne pripreme.

U skladu sa mogućnostima i ambicijama, ima onih koji su "samo osvežili" svoja vozila, a ima i onih koji su nabavili nova. Naš poznati automobilski as Milovan Vesnić i njegov Vesnić Rejsing tim iz Užica ubrajaju se u ovu drugu grupu...

Najpre, napravljen je plan prema kojem će ove sezone nastupati na međunarodnim takmičenjima koja se održavaju prema FIA i TCR pravilima. Potom je, još u februaru, stigao novi automobil - Audi RS 3 LMS.

Istini za volju, on nije potpuno nov, već pripada prvoj generaciji ovog modela, koja je premijerno prikazana na Salonu automobila u Parizu 2016. godine, a u upotrebu je ušla 2017.

Karoserija i motor, kao i većina delova, proizvedeni su u Đeru (Mađarska), a sklopljeni u Martorelu (Španija). Napravljeno je ukupno 90 komada, a cena novog sa sekvencijalnim menjačem, tada je bila oko 129.000 evra.

Međutim, ovo nije bilo kakav automobil, već jedan od najboljih koji se mogao pronaći tržišitu i jedan koji ima "priču"... A da je čujemo i da ga bolje upoznamo, pomogao nam je upravo naš šampion, nekoliko nedelja pre početka sezone TCR šampionata Istočne Evrope.

Kompletnu priču o ovom automobilu možete pročitati u najnovijem broju TopSpeed magazina koji se nalazi u prodaji na kioscima širom Srbije.

TopSpeed Team