ARGENTINA, UMESTO AMERIKE: Odložena i treća trka MotoGP šampionata!

Iako je prvobitno bilo najavljeno da će MotoGP šampionat startovati 5. aprila na stazi COTA u Teksasu, proglašenje vanrednog stanja u toj saveznoj državi onemogućilo je održavanje i ove trke

Globalna pandemija uzrokovana COVID-19 ili tzv. Korona virusom žestoko se odrazila na MotoGP šampionat, koji je počeo, ali zapravo nije, budući da su proteklog vikenda u Kataru vožene prve trke, ali Moto3 i Moto2 klase, dok na „kraljevsku“ MotoGP i dalje čekamo.

A kako je krenulo, čekaćemo i dalje, budući da je treća trka sezone, najavljena za 5. april na stazi COTA (Circuit of the Americas), nedaleko od Ostina, u Teksasu, odložena za novembar jer su u toj saveznoj državi proglašene vandredne mere usled epidemije korona virusa.

To znači da će prva trka šampionata biti tek u Argentini, koja bi mogla preuzeti termin 5. aprila od COTA, ili će ipak ostati u svom predviđenom rasporedu za 19. april. Međutim, ni iz Južne Amerike ne dolaze pozitivne vesti budući da je upravo otkazana trka Motocross Grand Prix šampionata, što se može odratiti i na sudbinu MotoGP.

Ono što je još veći problem jeste da je severna Italija praktično u karantinu, a tamo su smešteni ne samo neki od vodećih timova (Ducati, Yamaha) već i neki od najpopularnijih vozača – Rossi, Dovizioso, Petrucci, itd. Njihovo odsustvo sa MotoGP trka gotovo da ne dolazi u obzir, a neke od zemalja već su zabranile dolazak ljudi iz zaraženih područja, u koje, pre svega, spada Italija.

Đorđe Pavićević/TopSpeed