ZOVEM SE CRVENO: TAG Heuer Monaco 1979–1989 Limited edition

U centru pažnje je najnoviji TAG Heuer Monaco, koji izborom boja obeležava epohu od 1979. do 1989. godine. Prepoznatljiv četvrtasti dizajn ovom prilikom istaknut je jarko crvenom nijansom brojčanika, koja budi sećanja na zlatnu eru automobilskih trka

Brujali su motori proteklog meseca u Le Manu – čuvenom „svetilištu brzine“ koje je osim 24-časovne trke moćnih automobila, ugostilo i ljubitelje prestižnih časovnika. Oni su imali nesvakidašnju privilegiju da prisustvuju predstavljanju najnovijeg jubilarnog Monaco izdanja.

Mesto za ekskluzivnu promociju, složićete se, nije moglo biti prikladnije jer je upravo u epicentru adrenalina Tag Heuer i započeo izgradnju slavnog imidža. Predstavljanju novog limitiranog izdanja sata prisustvovale su brojne zvanice iz svetskog džet-seta, kao i sin legendarnog glumca, Čad Mekvin, petostruki pobednik Le Man trke i vozač u filmu Le Man, Derek Bel, glumac ali i vozač i ambasador brenda, Patrik Dempsi. U čast 50. godišnjice Monaco časovnika, švajcarska kompanija će predstavljati pet ograničenih izdanja tokom godine, pa je nestrpljenje kolekcionara svakog meseca sve veće i veće.

A koncept je prosto „rođen“ da zavede kolekcionare: Tag Heuer modeli su inspirisani različitim decenijama perioda od 1969. do 2019. godine i koncipirani tako da svojim modernim interpretacijama odaju počast časovničarskoj ikoni. Ipak, nasleđe se sa neskrivenim ponosom čuva, pa je stil ostao veran korenima. Nakon otkrivanja premijernog modela na Grand Prix trci Monaka u maju ove godine, koji je bio u znaku nostalgičnih smeđih tonova, TAG Heuer je ponosno otkrio sledeći model koji slavi period od 1979. do 1989. godine. Podsećanja radi, Tag Heuer Monaco je u prošlosti krasio ruku legendarnog američkog glumca Stiva Mekvina, zaljubljenika u svet trka.

Ispod četvrtastog oklopa od čelika nalazi se prvoklasni kalibar 11 sa 59 rubina, a mehanizam raspolaže rezervom snage od 40 časova. Ni bliske veze sa svetom Formule 1 mu sigurno ne umanjuju šarm. Drugo izdanje u specijalnoj kolekciji od pet časovnika vizuelno otkriva privlačni dizajn (prečnika 39mm) sa smelim crvenim brojčanikom koji je sinonim za strast prema brzini i pobede na trkama.

Model od nerđajućeg čelika, sa četvrtastim kućištem, ima crveni sunray brojčanik i dva kontrastna podbrojčanika hronografa. Crno-beli elementi na brojčaniku savršeno dopunjuju kazaljke sa crnim vrhom koje su, kao i indeksi, obložene Super-LumiNova® premazom radi unapređene čitljivosti. Poštujući tradiciju, na „ciferu“ je vidljiv i diskretan prikaz datuma u mesecu. Predstavljeno na crnom rupičastom kaišu od teleće kože, koji je uokviren crvenom bojom, ovo specijalno izdanje asocira na brzinu i stil druge decenije Monaco sata. Vodootpornost je ograničena na 100 metara.

Uroš Popović