ZA PRAVE KOLEKCIONARE: Porsche 919 Art Edition Le Mans Hat Trick

U današnje vreme, čak i mali modeli automobila, u razmeri 1:43, daleko su od “igračaka”, kako po kvalitetu i detaljima, tako nažalost i po ceni!

Praktično od prve pobede na legendarnom Le Manu, davne 1970. godine, između ove prestižne trke i Porschea, postoji neka neopipljiva veza koja se proteže do današnjih dana, sa rekordnih 19 trijumfa u tom periodu.

U cilju obeležavanja svojih uspeha na trci 24 časa Le Mans u modernom dobu, Porsche je predstavio limitiranu seriju od 919 primeraka pod nazivom Art Edition, koja sadrži nekoliko predmeta koje će ljubitelji ove marke više nego ceniti.

Pre svega, tu su tri modela 919 Hybrid u razmeri 1:43, i to pobedničkih modela iz 2015. godine, 2016. i 2017. godine. Zatim, 8 fotografija u visokoj rezoluciji, certifikat autentičnosti edicije sa numeracijom, kao i bele rukavice.

Naravno, uvek postoji neki “ali”, a to je ovaj put, možda već pogađate, cena! Regularna cena iznosi oko 800 evra, s tim da je edicija trenutno na sniženju te je možete pronaći i za “svega” 500 evra.

Đorđe Pavićević/TopSpeed