VREME SLAVE: Kako je sniman najnoviji bioskopski hit „Le Man '66: Slavna 24 sata”? (VIDEO)

Idemo „iza scene“ najnovijeg filma o čuvenoj trci 24 časa Le Mana, koji govori o istinitom događaju iz ‘60-ih godina prošlog veka i rivalitetu na liniji Ford – Ferrari...

Sigurno već dobro znate onu priču o četiri uzastopne pobede Forda na 24 časa Le Mana u periodu od 1966. do 1969. I znate za čuvenu svađu koju su imali Enzo Ferrari i Henry Ford II...

Ako ne, samo ukratko da ponovimo da je početkom ‘60-ih Ford želeo da kupi Ferrari, a njegov vlasnik Enzo je bio zainteresovan za prodaju. No, nakon dugih pregovora, Italijan je, ipak, odlučio da odustane, što je izuzetno razljutilo Amerikanca.

Sujetan i osvetoljubiv, Henry Ford II je odlučio da „udari“ tamo gde će Enzo Ferrari najviše „osetiti“ - na trkačkoj stazi! Motiv je bio toliko snažan da je Ford zbog toga pokrenuo poseban program i konstruisao trkački automobil, koji inače nije imao u ponudi, model GT 40... Sve ostalo je ušlo u legendu!

Već sama ova priča dobro zvuči kao podloga za neki filmski scenario... Istini za volju, u više navrata je ona i “ispričana” na filmu, a mi sada imamo ekskluzivnu priliku da se osvrnemo na ovu najnoviju verziju, čija je premijera upravo bila u našim bioskopima.

Naime, 13. novembra sa prikazivanjem je počeo film „Le Man ‘66: Slavna 24 sata“. I da vas to ne zbuni, jer reč je o akcionoj drami reditelja Džemsa Mangolda, koje se u Evropi prikazuje pod ovim imenom, dok je američkim bioskopima film nosi naziv „Ford vs. Ferrari“.

Dobitnici nagrade Oskar Met Dejmon i Kristijan Bejl glavni su glumci u istinitoj priči Studija 20th Century Fox-a o dva desidenta koji su udružili snage i potresli svet.Od reditelja Džejmsa Mangolda (Logan, Hod po ivici) stiže film koji beleži vezu između vizionarskog američkog dizajnera automobila Karol Šelbija  (Matt Damon) i britanskog vozača Kena Milsa (Christian Bale) koji su se udruženim snagama borili protiv korporativnog mešanja i njhovih ličnih demona kako bi izgradili potpuno novi trkački automobil kojim će izazvati dugogodišnjeg pobednika svetskog prvenstva Francuske u Le Manu, legendarnog Ferarija, sredinom šezdesetih godina. FACEBOOK: https://www.facebook.com/MCFSrbija/ TWITTER: https://twitter.com/MegaComFilm?lang=en INSTAGRAM: https://www.instagram.com/megacomfilm

Na scenariju za ovaj film radili su Džez i Džon-Henri Batervot, Džeson Keler i Dems Mangold. Dobitnici nagrade „Oskar” Met Dejmon i Kristijan Bejl glavni su glumci u ovoj istinitoj priči Studija 20th Century Fox.

Radnja prati vezu između vizionarskog pristupa američkog dizajnera automobila Kerola Šelbija, kojeg igra Dejmon, i britanskog vozača Kena Majlsa, u čijoj ulozi je Bejl. Ova dva „disidenta” su udružili snage i protresli svet automobilskih trka, boreći se zajedno protiv korporativnog mešanja u sport, ali i sa „ličnim demonima“ kako bi napravili potpuno novi trkački automobil sposoban da trijumfuje u čuvenoj trci izdržljivosti, 24 časa Le Mana, sredinom šezdesetih godina.

Pored ove dvojice glumaca, tu su još i Džoš Lukas, Katrina Balf, Džonatan Berntal i drugi.

U sledećem nastavku donosimo vam priču od prvim automobilima glumaca, kaskadera i ekipe sa snimanja filma “Le Man ’66: Slavna 24 sata”...

TopSpeed Team