VIŠE OD IGRE: MotoGP 18 (VIDEO)

23/06/2018. Đorđe Pavićević/TopSpeed

Italijanska kompanija Milestone ove godine je odlučila da napravi pravu malu revoluciju kada je u pitanju MotoGP serijal, predstavljajući novi naslov MotoGP 18 koji koristi potpuno novi grafički engine

Kao što većina ljubitelj MotoGP šampionata zna, mesec jun je vreme kada se svake godine, na tržištu pojavljuje najnovija igrica iz popularnog MotoGP serijala, koji datira još početkom 2000-ih, a iza koje stoji italijanska softverska kompanija Milestone.

Kako su u Milestone već ranije najavili, MotoGP 18 predstalja revoluciju u odnosu na dosadašnje naslove (MotoGP 14 i 15, Valentino Rossi: The Game i MotoGP 17), koji su iz godine u godinu „ušminkavani“ i unapređivani. Očigledno da je bilo vreme da se napravi ozbiljniji iskorak po tom pitanju, a nakon prvih utisaka, možemo slobodno reći da je napravljen pun pogodak!

Nažalost, to ujedno znači i da će svi ljubitelji ovog serijala i dosadašnji „igrači“, ukoliko nemaju „mašinu koja jede malu decu“, slobodno moći da zaborave na ovaj naslov, jer novi Unreal grafički engine zahteva izuzetno jaku konfiguraciju, počevši od, naravno, grafičke kartice, pa preko pozamašne količine RAM-a, do snažnog procesora koji sve to treba da iskoordinira.

Ukoliko imate „babarogu“ od računara, tada ćete u potpunosti moći da uživate, i to ne samo u novom grafičkom „endžinu“ već i u brojnim detaljima koji su inkorporirani od ove godine. Pored aktuelnih timova, vozača, ali i staza za 2018. godinu, tu je i veći izbor pneumatika (Soft, Medium, Hard), kao i malo bogatija kontrola ECU jedinice, gde je pored Traction Control, sada ubačen i Engine Braking (kočenje motorom).

Unapređen je i AI, odnosno veštačka inteligencija protivnika, koji sada predstavlja pravi izazov na najtežim nivoima, a uz to, znatno je poboljšan i tzv. fizički model vožnje, ne samo prilikom prolaska kroz krivine, već i pri većim brzinama, kao i na samom kočenju, gde je motocikl sada znatno „živahniji“.

Ono što ni ovaj put nije inkorporirano jesu promenljive vremenske prilike, odnosno mogućnost padanja kiše tokom „suve“ trke i odlazak u boksove na promenu motocikala što bi umnogome doprinelo realističnoj atmosferi same igre. Ovako, na vama je pre trke da odaberete da li ćete voziti po suvoj ili vlažnoj stazi, da li će biti oblačno ili će „pljuštati“ kiša.

MotoGP™18 The Official Videogame is out now! www.motogpvideogame.com/buy Climb the ranks of the Moto Grand Prix from rookie to legend. A whole new experience rebuilt from scratch: new graphics engine, new physics, new technology. Will you be the next MotoGP champion?
Not just a race. Experience all the emotions of the 2018 MotoGP™ season. From those tense initial moments before the starting grid, to the final podium celebration. MotoGP™ 18 will be on your PS4, Xbox One, or PC/Steam this June 8. http://www.motogpvideogame.com. Music: Title: "RADIOACTIVE” by Imagine Dragons Writers: A.Grant Junior, D.W. Sermon, D.C. Reynolds, B.A. McKee, J.F. Mosser Original Publishers: Songs of Universal Inc./Kidinakorner2 Publishing/Songs For Kidinakorner Imagine Dragons/JMosser Music

Đorđe Pavićević/TopSpeed