TRKA JE POČELA: Red Bull Racing 2020 Cooler Runnings

Iako je prva trka sezone 2020. za VN Australije otkazana, Red Bull je iskoristio priliku da vozači F1 tima, Max Verstappen i Alex Albon, na simboličan način počnu nadmetanje i to u prepoznatljivom, ekstremnom, stilu...

U Melburnu je sve je bilo spremno za početak još jedne sezone F1, ali je nažalost zbog pandemije Korona virusa taj događaj, kao i mnogi drugi otkazan. Međutim, Red Bull je u okviru promocije početka sezone i prve trke u Australiji pripremio jednu interesantnu, internu, mada svakako malo ekstremnu manifestaciju sasvim prikladnu vrelom australijskom letu koje je na izmaku... U pitanju je trka na prenosnim frižiderima!?

Da. Dobro ste shvatili... U pitanju su mali rashladni uređaji koji se obično nose na plažu, ali ovde imaju dodate komande za upravljanje i motor!? Akteri su, naravno, bili vozači ekipe Red Bull Racing, Max Verstappen i Alex Albon. Njih je na minijaturnoj stazi Albert Park dočekao Scotty James. Australijanac je inače sportista Red Bulla i osvajač zlatne olimpijske medalje u disciplini snowboard.

U pitanju je bio poseban izazov za vozače F1 tima, jer je trebalo "savladati" upravljenje frižiderom zapremine 35 litara koji pokreće četvorocilindarski motor od 80 ccm sa 1,5 konjskom snagom... I ovo vozilo može da dostigne maksimalnih 25 km/h na pravcu, naravno!

Nakon tri kruga, u kojima je bilo svakakvih poteza, a ponajviše skrećivanja staze, ali i tri posebna izazova od degustracije lokalnih specijaliteta do prostiranja veša, bolje se snašao Holanđanin. On je tako savladao Tajlanđanina, inače svog timskog kolegu i potencijalnog rivala na stazi, kada sezona F1 bude počela?!

Max and Alex embrace their inner Aussie in Melbourne by racing motorised coolers around a mini Albert Park Circuit ahead of the season opening Australian Grand Prix. The boys were hosted by legendary Aussie snowboarder and Red Bull athlete Scotty James.Instagram: https://www.instagram.com/redbullracing/Facebook: https://www.facebook.com/redbullracing/TikTok: https://www.tiktok.com/@redbullracingTwitter: https://twitter.com/redbullracingWebsite: https://redbullracing.redbull.com/►Subscribe: https://www.youtube.com/redbullracing#GivesYouWings #F1 #ChargeOn

Zoran Živkov/TopSpeed