SUPERLATIV NA TALASIMA: Cigarette Racing Tirrana AMG Edition

Mercedes-AMG i Cigarette Racing ponovo su udružili snage i kupcima ponudili ekskluzivni paket za adrenalinske zavisnike koji ni na vodi ne mogu da odole brzini

Nedavno održani Salon nautike u Majamiju protekao je u znaku najnovijeg poglavlja saradnje između kompanija Mercedes-AMG i Cigarette Racing. Naime, po dvanaesti put iskustvo i ambicije udružile su marke koje predstavljaju sinonim za performanse, bilo da je u pitanju svet automobila ili nautike.

Rezultat je svojevrsna kompneno-vodena koalicija, kojoj AMG potpis pruža X-faktor, bitan “začin” u svetu prestižnih “igračaka” za velike i bogate "dečake". Najnovije izdanje u “lozi” ekskluzivne linije plovila zove se Tirranna AMG Edition i postavlja nove standarde u pogledu performansi i prestiža.

Tirranna AMG Edition je, zapravo, gliser od 59 stopa, tj. ako vam je draže, 18 metara dužine, za čiji pogon je zadužena čitava armada vanbrodskih V8 Mercury Racing 450R motora. Sa ukupno 2.700 konjskih snaga, aero i hidrodinamični gliser sposoban je da ubrza do maksimalne brzine od bezmao 130 km/h, što je rezultat koji izaziva strahopoštovanje.

Vizuelno, Tirranna gliser dobio je atraktivnu livreju u crnoj boji sa zlatnim detaljima. Tri prozora sa svake strane trupa pružaju pogled na more iz unutrašnjosti kabine, dok svetlost prozora i koja diskretno prodire u enterijer stvara prijatan i prostran osećaj u unutrašnjosti.

Putnicima je na raspolaganju i letnja kuhinja, koja sadrži roštilj, deo namenjen pripremi hrane i prostor za prikladnu večeru na otvorenom. Važno je napomenuti i da se pomenuta rešenja savršeno uklapaju u dinamičnu siluetu klinastog plovila.

Za dobro raspoloženje na sportskom gliseru brine se audio sistem od 5.200 vati, sa ukupno 29 zvučnika. Pod palubom je komforan „king size“ krevet, kao i luksuzno kupatilo sa tušem. U unutrašnjosti, koža kabine naglašava karakterističnu mediteransku kombinaciju macchiato bež tonova i tamno plave boje.

Gliser 59 ' Tirranna AMG Edition, takođe, impresionira naprednim dizajnom sistema upravljanja, koji omogućava kontrolu gotovo svih funkcija putem iPad uređaja.

Za kompletan paket hedonizma i ekskluzive brine se i posebno izdanje Mercedes-AMG G 63 automobila, koji krasi prepoznatljiva kombinacija boja i materijala u enterijeru, set točkova od 22 inča i robustan bull bar. Kolekcionarski “gelandevagen” ispod haube ima 4,0 litarski V8 motor sa čak 577 “konja”.

Cena nije saopštena, ali nema sumnje da je astronomska...

Uroš Popović