SPREMITE SE ZA NASTAVAK: MotoGP 21 igra stiže u aprilu! (VIDEO)

Novi nastavak MotoGP serijala, ovaj put za aktuelnu sezonu 2021 premijerno će biti predstavljen 22. aprila, a Milestone već sada najavljuje revolucionarna unapređenja

Ljubitelji MotoGP šampionata sigurno su dobro upoznati i sa MotoGP video igricom, koja svake godine donosi ne samo aktuelno stanje vozača, timova, staza i motocikala, već i poneko unapređenje, ne samo grafičke prirode, već i suštinske, igračke.

Kako najavljuju u kompaniji Milestone, koja već više od decenije i po “lansira” pomenute naslove, ovaj put, implementiran je novo izdanje menadžerske karijere, daleko najnapredniji sistem “veštačke inteligencije” drugih vozača, kao i mnoga druga tehnička unapređenja.

Drugim rečima, pored same vožnje motocikla i uživanja u takmičenju sa konkurentima, bićete u prilici i da vodite svoj tim, brinete se o razvoju motocikla, tehničkim unapređenjima, angažujete ili otpuštate članove ekipe, dovodite sponzore, itd.

Ono što je novina od MotoGP 21 jeste način vraćanja na stazu nakon pada, jer se sada više nećete automatski “stvoriti” na stazi, već ćete morati da ustanete, ponovo sednete na motocikl i pokrenete ga, ako želite da nastavite trku!

Druga novina jeste temperatura kočnica, te ćete sada, pored toga što morati pratiti i temperaturu pneumatika radi optimalnog prianjanja i potrošnje, sada voditi računa i da se kočnice ne pregreju, ali i da vam temperatura diskova ne siđe ispod optimalne, kako biste pri kočenju ostali na stazi i u borbi za visoke pozicije.

Tu je i novi sistem oslanjanja motocikla, koji značajno povećava realizam igre, a naročito će ga ceniti igrači koji igraju u tzv. simulacionom režimu, sa što vernijom reprezentacijom tehničkog i fizičkog modela. Takođe, tu je, umesto vremenske kazne, sada kazna “dugog kruga”, baš kao i u pravoj MotoGP trci.

Kako je najavljeno, igra će od 22. aprila biti dostupna kako za PC platformu, tako i za PlayStation 4 i 5, Xbox One, Xbox Series X i Nintendo Switch.

The most authentic and realistic MotoGP™ experience is coming. Be ready to live the emotions of the official 2021 season, managing all the aspects of your race, like a real champion. MotoGP™21 will be out on April, 22. Watch the trailer!

Đorđe Pavićević/TopSpeed