Škoda zvanični partner biciklističke trke Tour de France

I ove godine, kao i prethodnih šesnaest, Škoda je zvanični partner čuvene biciklističke trke Tour de France

Kao zvanični partner, Škoda će ove godine obezbediti do 250 vozila. Pored nove, četvrte generacije najprodavanijeg modela brenda, modela Octavia, koristiće se za organizaciju i upravljanje trkama i top model Superb, Kodiaq, Karoq i Kamiq.

Superb iV, prvi model brenda Škoda sa plug-in hibridnim pogonom, poslužiće kao „Red car“ za direktora trke Christiana Prudhomme. On će iz njega nadgledati teren, a koristeći modernu i sofisticiranu komunikacionu tehnologiju, biće informisan o najnovijim informacijama sa staze. Specifični panoramski krov službenog vozila uvek će mu pružiti i najbolji pogled na peloton.

Ove godine, Tour de France pokriva 3.470 kilometara. Oko 180 biciklista će 29. avgusta krenuti za Pariz iz Grand Départ u južnom francuskom primorskom gradu Nici. Oni će prolaziti kroz 21 etapu, uključujući osam planinskih etapa, četiri planinska uspona i individualno vremensko takmičenje.

Tour de France ruta uključuje dvanaest novih gradova i mesta, uključujući Le Teil, Chauvigny i Mantes-la-Jolie. Među najvažnijim delovima 107. biciklističke trke navode se planinske rute, koje vode peloton kroz Alpe, Pirineje i Vogeške planine, kao i Centralni masiv i Juru. Profesionalni biciklisti moraće da savladaju Grand Colombier, Col de la Lusette i Col de la Madeleine. Peloton će 20. septembra stići do cilja na Jelisejskim poljima u Parizu.

Zbog pandemije COVID-19 i odgađanja Tour de France trke, organizator A.S.O. i platforma za trening Zwift zajedno su organizovali šest virtualnih Tour de France etapa. Od 4. jula, profesionalni trkači takmičili su se jedni protiv drugih, a u tri etape su amateri sportisti imali priliku i virtualno da učestvuju. Škoda je ovaj događaj digitalno propratila i podelila VIP Tour de France pakete kao nagradu svima koji su učestvovali. Troje pobednika će moći da iskuse nezaboravno iskustvo, uključujući let helikopterom iznad pelotona.

Kako bi obeležila ovogodišnji Tour de France, Škoda je pokrenula kampanju „Najvećoj porodici od svih: Biciklistima“. Kampanja ima za cilj da prenese strast prema biciklizmu i timski duh u međunarodnoj biciklističkoj zajednici. Da bi to postigla, Škoda koristi ne samo TV spotove i svoje društvene mreže, već i svoju web stranicu WeLoveCycling.com. Ovde ljubitelji biciklizma mogu pronaći puno uzbudljivih informacija o najpoznatijoj svetskoj biciklističkoj trci i ući u takmičenje za osvajanje ekskluzivnih nagrada - Škoda poklanja, između ostalog, zeleni dres sa potpisom, Škoda karbon bicikl i Tour de France paket.

Pored toga, Škoda je ove godine ponovno ekskluzivni partner službene Tour de France aplikacije. Aplikacija omogućava ljubiteljima biciklizma da budu u toku s najnovijim trkačkim akcijama u svakom trenutku, čak i u pokretu. Osim tabela, nudi GPS praćenje u realnom vremenu, profile vozača i još mnogo toga. Besplatna aplikacija dostupna je za Android i iOS.

Osim Tour de France i Tour of Spain ('Vuelta'), Škoda inače podržava i druge međunarodne biciklističke trke, kao i brojne nacionalne i međunarodne popularne sportske događaje. Bicikli i dodatna oprema za bicikle takođe su sastavni deo Škoda proširene ponude proizvoda.

Izvor: PR Škoda Srbija