RIMEJK NA POMOLU: Ferrari i Leclerc snimaju Le Grande Rendez-vous film! (VIDEO)

Kada već nema trka Formule 1, Ferrari i Charles Leclerc „pauzu“ koriste da u saradnji sa čuvenim francuskim režiserom snime „rimejk“ kultnog kratkog filma

Ako ste istinski ljubitelj automobila, a pri tome još i nešto stariji ljubitelj kinematografije, nemoguće da vam je promakao kratki film francuskog režisera Claude Leloucha „C'etait un Rendez-vous“ („Bio je to sastanak“) iz 1976. godine.

Da podsetimo, Lelouch je snimio ovaj, za to vreme, revolucionarni film koristeći svoj Mercedes-Benz 450 SEL, jureći ulicama Pariza u ranim jutarnjim časovima, kada još nije bilo saobraćajnih gužvi, dok je za zvuk motora iskoristio V12 „muziku“ iz Ferrari 275 GTB.

Nešto manje od pola veka kasnije, Ferrari je iskoristio „pauzu“ zbog dobro poznate pandemije, da bi u saradnji sa Lelouchom snimio „rimejk“ ovog filma pod nazivom „Le Grand Rendez-vous“ koji se odvija na ulicama Monte Karla, a u glavnoj ulozi, pored ultraegzotičnog SF90 Stradale, jeste i Charles Leclerc.

Delu snimanja prisustvovao je i „krem“ Kneževine Monako - Princ Albert II od Monaka, prinčevi Andrea i Pierre Casiraghi, kao i Princeza Beatrice Borromeo, a prisutan je bio i John Elkann, direktor Ferrarija.

Dietro le quinte del cortometraggio "Le Grand Rendez-Vous" di Claude Lelouch con Charles Leclerc a bordo della Ferrari SF90 Stradale

Kako je saopšteno, premijera filma trebala bi da bude 13. juna ove godine.

Đorđe Pavićević/TopSpeed