RASKOŠ BEZ KOMROMISA: Chopard Happy Sport Oval

02/04/2019. Uroš Popović

Kako bi vanvremensku estetiku podigao na najviši nivo, atelje Chopard je promovisao legendarnu „galet“ narukvicu. Rezultat je impresivna celina, naglašenog luksuza. Upoznajte dve verzije razigrane kolekcije Happy Sport Oval, koje će vas neobičnim oblikom i dekorom dijamanata osvojiti već na prvi pogled

Iako je čitaocima TopSpeed magazina poznatija legendarna kolekcija Mille Miglia, ovom prilikom ćemo detaljnije predstaviti tandem Oval modela, koji unikatnim oblikom i pokretnim dijamantima definiše nove standarde luksuza u klasi ženskih časovnika. Naime, u susret novoj sezoni iz radionice Chopard stižu nam modeli Happy Sport Oval, časovnici namenjeni damama sa afinitetom prema elegantnim satovima, ali i luksuznom nakitu.

Reč je o kolekciji koja je premijerno predstavljena davne 1993. godine i od tada simbolizuje smelu kombinaciju najprestižnijeg dragog kamenja i nerđajućeg čelika. Osim svetlucavim sjajem dijamanata, Chopard mami poglede i dizajnom koji kombinuje klasičan stil, sa modernim detaljima pa je svaka nova linija Happy Sport modela iznova aktuelna.

Modeli kolekcije Happy Sport Oval prepoznatljivi su po jedinstvenoj formi kućišta, koja preispituje tradicionalne oblike i stvara nova pravila, pri čemu nije zapostavljena ženstvenost Chopard siluete. Modeli iz aktuelne kolekcije dostupni su u nizu atraktivnih verzija, a mi smo akcenat stavili na modele od ružičastog zlata i čelika. Ljubitelji raskošnih materijala odabraće damski Chopard koji je izrađen od osamnaestokaratnog ružičastog zlata, dok je damama koje prednost daju nešto svedenijem izgledu namenjena čelična verzija.

Neprolazna estetika zaokružena je besprekorno izrađenim narukvicama, koje izbalansiranom ergonomijom i pojavom predstavljaju skladnu celinu sa kućištem. Ništa manje impresivna nije ni pojava krunice, koja je dekorisana plavim safirom. Takođe, oba modela promovišu brojčanik svetlih tonova, koji će se idealno uklopiti u večernje kombinacije, uz pregledno očitavanje vremena.

Diskretni indikatori i rimski brojevi predstavljaju omaž prošlim vremenima, a da nije sve podređeno praktičnosti, potvrdili su zanosni dijamanti, koji su zaduženi za dekor brojčanika. Ima ih sedam u obe verzije, i oni slobodno „plešu“ brojčanikom, čime je na još jedan način potvrđena rafiniranost Chopard Happy Sport časovnika.

U skladu sa nasleđem ugledne manufakture, razigrane verzije poverenje su ukazale automatskom mehanizmu potvrđenih vrednosti. Sastavljen od 147 delova, kalibar 09.01-C ateljea Chopard omogućava 42 časa dostupne autonomije, pri čemu je u sklopu mehanizma vešto uklopljen i niz od 27 rubina. Budući da nije reč o sportskom već večernjem modelu, Chopard je vodootpornost ograničio na simboličnih 30 metara.

Uroš Popović