NEKA NOVA MODA: Nakit izrađen od slupanih automobila! (VIDEO)

Svaka era sa sobom donosi i određenu modu, bilo da je u pitanju oblačenje, frizure, tehničke novotarije ili, pak, nakit... Upravo ovo poslednje u zadnjih par godina doživljava interesantan „procvat“, i to zahvaljujući slupanim automobilima!

Naime, jedna američka kompanija došla je na ideju da proizvodi nakit od slupanih luksuznih automobila, tačnije, od delova njihove karoserije, bilo da je u pitanju Ferrari, Porsche, Maserati, Bentley, Mercedes ili neki drugi brend!

Iza ove ideje stoji Christi Schimpke, osnivač kompanije Crash Jewelry, koja je na nju došla nakon što je svoj studio „preselila“ u limarsku radionicu svog supruga, koji se specijalizovao baš za popravke luksuznih evropskih brendova.

Jewelry made from hoods, fenders, side panels and doors of luxury cars. Shop crashjewelry.com.

Tako su nastali ukrasni predmeti, odnosno nakit, koji poreklo vode od, recimo, vrata Ferrari 360 Challenge Stradale, „haube“ Mercedes-AMG SLS, krova Bentley Continental GT, itd. Svaki komad nakita je ručno izrađen, a koliko god je to moguće, sačuvana je i originalna fabrička boja.

Cuffs, necklaces, rings, earrings, cuffs and cuff links made from the metal of luxury cars. Porsche, Maserati, Ferrari, Mercedes, Audi and More! Shop now at crashjewelry.com.

A kako sve to izgleda u praksi, najbolje je da pogledate na priloženim video zapisima...

Đorđe Pavićević/TopSpeed