NEBO (NI)JE GRANICA: ACH130 Aston Martin Edition

Nastao u kreativnom studiju kompanija Aston Martin i Airbus, ekskluzivni helikopter spaja najsavremeniju tehnologiju i prvoklasni luksuz. Time će, nakon asfalta, britanski brend pokušati da ostvari dominaciju i na novoj teritoriji - u vazduhu

U kompaniji Aston Martin definitivno nema odmora... Marka iz Gaydona je nedavno predstavila svoj prvi SUV model DBX, a sada svoj prestižni amblem postavlja i na ultimativno prevozno sredstvo, koje je nastalo u saradnji sa kompanijom Airbus.

Ultra-ekskluzivni helikopter nosi oznaku ACH130 Aston Martin Edition, i uprkos tome što ponosno nosi ime proizvođača superautomobila proizvodi ga kompanija koja je specijalizovana za avanture u vazduhu - Airbus Corporate Helicopters.

Koncept je proveren - radi se o luksuznoj letelici za privatnu upotrebu, kreiranoj da bez zamerke ostavi čak i klijente najdubljeg džepa. Na toj misiji će mu nesumnjivo pomoći magnetizam koji svi proizvodi sa Aston Martin znakom tradicionalno nose... Poduži spisak počinje nizom od četiri raziličita dizajna unutrašnjosti i eksterijera.

Za spoljašnost kupci mogu da odaberu posebnu Stirling Green boju koja je poslužila za prvi primerak, a koja prelazi u Jet Black nijansu sa donje strane helikoptera. Takođe, u ovoj kombinaciji krov helikoptera je lakiran Skyfall Silver bojom. Uz pomenutu kombinaciju kupci mogu da izaberu i opcije Xenon Grey tonova, Arizona ili Ultramarine Black nijanse.

Nimalo slučajno, kabina inspirisana sportskim automobilima nudi obloge od kvalitetne kože koju je moguće kombinovati sa Oxford Tan, Pure Black, Cormorant i Ivory presvlakama sedišta. Zanimljiv detalj predstavlja zadnji deo prednjih sedišta koji je izveden kao kod modela Aston Martin DB11, dok su vrata takođe obložena najfinijom kožom.

Svaki helikopter ovog specijalnog izdanja imaće na konzoli s instrumentima pločicu koja ističe logotip partnerstva, broj u seriji i ime vlasnika po želji. Za pogon je zadužen Arriel 2D - mlazni motor koji proizvodi 952 konjskih snaga i omogućava letilici da krstari brzinom od 134 čvorova. Helikopter može da prevozi do šest putnika i da ostane u vazduhu oko četiri sata na punom rezervoaru goriva.

Uroš Popović