LE MAN ’66 SLAVNA 24 SATA: Koji su prvi automobili glumaca, kaskadera i snimateljske ekipe? (VIDEO)

Po drugi put idemo „iza scene“ najnovijeg filma o čuvenoj trci 24 časa Le Mana, koji govori o rivalitetu na liniji Ford – Ferrari, a ovaj put, glumci, kaskaderi i snimateljska ekipa govore o svojim prvim automobilima

Nakon što smo vas u prvom delu priče „iza scene“ o filmu „Le Man '66: Slavna 24 sata“ koji se upravo prikazuje u bioskopima širom sveta, upoznali sa pričom i glavnim protagonistima, sada vam donosimo ekskluzivne razgovore sa glumcima, kaskaderima i snimateljskom ekipom, koji govore o svojim prvim automobilima.

Met Dejmon
Moj prvi automobil je bilo Honda Accord iz 1986. Kupio sam je od svog brata. Obožavali smo taj automobil. Radio je i samo zbog toga je bio bolji od većine automobila iz našeg komšiluka.

Kristijan Bejl
Moj je bio stari Buick. Bio je kao tenk. Kupili smo ga od jedne starije gospođe koja više nije mogla da ga vozi. Sada imam Toyotu Tacomu, jer na njoj nikada ne moraš ništa da popravljaš.

Katrina Balf
Oh, Bože! Nisam naučila da vozim do svoje tridesete, jer sam živela u mnogo različitih gradova sa odličnim javnim prevozom tako da sam svoj prvi automobil dobila veoma kasno. Bio je to sivi Audi A3. Možda imam par kazni za prekoračenje brzine jer kada sam konačno počela da vozim, nadoknadila sam svo izgubljeno vreme!

Fedon Papamihael, snimatelj
Moj je bio Volkswagen Beetle (“Buba“). Živeo sam u Minhenu i četiri puta sam prolazio njime kroz bivšu Jugoslaviju da bih došao do Grčke. Taj put se zvao “Put Smrti”. Po jedna traka u oba smera. Strašno! Svakih 50 kilometara biste videli čeoni sudar.

Fransoa Oduj, produkcijski dizajner
Verovatno najobičniji automobil koji možete da zamislite – Volksvagen Beetle iz 1974. Kupio sam ga za 500 dolara i potrošio još 500 popravljajući motor. Nikada nisam mislio da ću sa “Bube” preći na sklapanje Forda i Ferrarija!

Robert Nejgl, koordinator kaskadera
Ford Mustang GT iz 1968. godine, isti onakav kakav Stiv Mekvin vozi u filmu „Bulit“. Imao sam 16 godina, ali do tada nisam pogledao taj film. Neko mi je rekao da moj automobil izgleda kao onaj iz filma, tako da sam kupio kasetu, seo i pogledao... A onda sam poželeo da ovo radim jednog dana.

Aleks Gurni, vozač
Super je bila moja Toyota Camry... Uvek sam je vozio punim gasom! Četiri godine sam svakoga dana išao u školu, vozio svoje drugare svakog dana i sve bez problema.

Derek Hil, vozač
Moj prvi automobil je bio “kanta”... Honda, model Accord iz 1984. Nije mogao biti dosadniji, ali mislim da je moj otac, inače trostruki šampion Le Mana, dobro znao koliko je opasno bilo voziti. Zato mi je verovatno i kupio najbolji komplet guma za najsporiji automobil.

Džef Baknam, vozač
Skoro da me je sramota da vam kažem! Moj prvi automobil je bio Ford Pinto, ali karavan! Bio je dobar za filmove na otvorenom. Zadnji deo je mogao da se otvori i moglo je da se leži na njemu...

Ben Kolins, vozač
Prvo vozilo koje sam imao je bio kvad. Odrastao sam na farmi i stalno sam to vozio. Idealno bi bilo kada pada kiša i onda bih mogao da proklizavam pri najvećim mogućim brzinama. Bilo je to iskustvokoje mi je od koristi sada, posebno za snimanje filmova.

Piter Majls, sin Kena Majlsa
Crni Renault 4 CV. Meni je taj automobil bio lep! Kupio sam ga za 35 dolara i popravio motor. Obožavao sam ga, ali nijednoj devojci sa kojom sam izlazio se nije svideo...

Čarli Agapiu, mehaničar Kena Majlsa
MG M-Type iz 1929. godine. Bili smo klinci pa smo mislili da je brz. Nije zapravo bio brz, već je samo bio bučan. To je predak automobila koje je Ken vozio nekad. Kada sam napustio Englesku, ostavio sam ga ispred kuće i rekao majci da ga se reši.

Dobitnici nagrade Oskar Met Dejmon i Kristijan Bejl glavni su glumci u istinitoj priči Studija 20th Century Fox-a o dva desidenta koji su udružili snage i potresli svet.Od reditelja Džejmsa Mangolda (Logan, Hod po ivici) stiže film koji beleži vezu između vizionarskog američkog dizajnera automobila Karol Šelbija  (Matt Damon) i britanskog vozača Kena Milsa (Christian Bale) koji su se udruženim snagama borili protiv korporativnog mešanja i njhovih ličnih demona kako bi izgradili potpuno novi trkački automobil kojim će izazvati dugogodišnjeg pobednika svetskog prvenstva Francuske u Le Manu, legendarnog Ferarija, sredinom šezdesetih godina. FACEBOOK: https://www.facebook.com/MCFSrbija/ TWITTER: https://twitter.com/MegaComFilm?lang=en INSTAGRAM: https://www.instagram.com/megacomfilm

U finalnom, trećem delu priče “iza scene” o filmu “Le Man ’66: Slavna 24 sata” donosimo vam ekskluzivne intervjue sa kaskaderima-vozačima...

TopSpeed Team