KONZERVIRAN U KAPSULI: Na prodaju neverovatno sačuvan BMW 740i E38 iz 1997. godine!

Znate već one priče o polovnim automobilima koji su čitav vek garažirani, “vozila ih baba samo do pijace”, itd. Međutim, ovo je upravo jedan takav primerak, sačuvan u gotovo hermetičkoj kapsuli, sa svega 255 pređenih kilometara!

Internet portal eBay je mesto gde se može naći gotovo sve što vam padne napamet, “od igle, do lokomotive”, uključujući i polovna vozila, a jedan od primeraka jeste i ovaj BMW 740i E38 iz 1997. godine.

U principu, ništa posebno, rekli biste i verovatno bili u pravu, međutim, ovaj automobil je ipak nešto posebno. Naime, na njegovom odometru piše da je do sada prešao neverovatnih 255 kilometara, što ga čini praktično novim automobilom, a prvi vlasnik je zaista bila jedna baka, rođena davne 1927. godine.

No, kod nje se zadržao izuzetno kratko, te je praktično od 1997. godine kod sadašnjeg vlasnika u Poljskoj, koji ga je sačuvao tako što ga je smestio u specijalni plasitčni “mehur”, odnosno kapsulu sa mehaničkom ventilacijom, te je time konzerviran za duži vremenski period.

Uostalom, to se može videti i po spoljašnjem, ali i unutrašnjem stanju vozila, koje izgleda potpuno novo, bez tragova korišćenja, kao da je upravo izašao iz prodajnog salona. Donji postroj je u fabričkom stanju, baš kao i motorski prostor.

Ovaj model 740i E38 pokreće 4,4-litarski V8 motor, “uparen” sa 5-stepenom automatskom ZF transmisijom, a sa svega 255 kilometara, praktično još nije ni “razrađen”. Automobil je na eBay aukciji, koja traje još šest dana, a trenutna cena stoji na 50.700 evra.

Đorđe Pavićević/TopSpeed