IGRAČKA ZA (PRE)BOGATE: Modela Rolls-Royce Cullinana u razmeri 1:8 skuplji nego mnogi novi automobili!? (VIDEO)

Rolls-Royce je ovih dana predstavio minijaturni model Cullinana u razmeri 1:8 iz zvanične RR kolekcije čija cena startuje od sume koja je veća od dobrog dela novih automobila na tržištu!

Kada kažete ime Rolls-Royce, gotovo da se podrazumeva vrhunski luksuz, neosporni prestiž, visok kvalitet izrade i posvećenost čak i najsitnijim detaljima, bilo da je reč o pravom automobilu ili minijaturnom modelu, odnosno maketi.

Upravo sve gore nabrojano može se reći i za model Cullinan u razmeri 1:8 kojeg je RR ovih dana predstavio, a koji po mnogo čemu prevazilazi naziv „model“, a naročito se ne može spomenuti u kontekstu „igračke“, pa makar i za odrasle.

Ako se pitate zbog čega, pre svega zbog cene, koja iznosi fantastičnih 17.100 dolara, i to kao startna cena za osnovni paket, a baš kao i kod pravog automobila, u mogućnosti ste da birate, pazite sad, neku od čak 40.000 boja koje RR nudi, kao i jednu od čak 42 različite verzije enterijera.

Vrata, hauba i prtljažnik se otvaraju putem daljinske komande, tako da ih možete namestiti u položaj koji god želite, a tu je i LED osvetljenje enterijera i eksterijera - glavne svetlosne grupe napred i pozadi, osvetljenje tablica, prtljažnika, itd.

Za model na koji se u proseku utroši oko 450 radnih časova, izrađen u potpunosti ručno, specijalno je napravljen i model V12 motora sa najsitnijim detaljima i praktično jedini „nedostatak“, ako smemo da se našalimo, jeste što ne radi i zapravo!

Sir Henry Royce once said, “Small things make perfection, but perfection is no small thing.” #Cullinan

Na kraju, šta reći osim da je zaista reč o remek-delu kojem je posvećeno gotovo jednako truda kao i pravom automobilu, ali da li baš zaista vredi gotovo 20.000 evra, veliko je pitanje. Verovatno da ne, ali će vlasnici pravog Cullinana jedva dočekati da i model u 1:8 razmeri „parkiraju“ u svoju vitrinu, a pri tome gotovo sigurno neće pitati za cenu.

Đorđe Pavićević/TopSpeed