EXTREME Drone and Ski: Iz drugog ugla

Valentin Delluc, poznati ekstremni skijaš odlučio se za još jedan spust za kraj sezone u Francuskim Alpima i to u svom stilu, na skijama i sa padobranom, a to je pokušao da isprati pilot drona Tom Panavia

Francuski kamerman, ali i pilot drona Tom Panavia, poznatiji kao "Tomz" već je snimao mnoge majstoje skijanja, o čemu svedoči serija radova "Follow Me".

Radio je i priloge sa motokros i vozačima BMX-a, kajakašima, kao i mnogim drugim ekstremnim sportistima u kojima je kadrovima i što neposrednije potrebno dočarati kako sve to izgleda iz njihove prespektive. Za to je potebno odlično "letačko" iskustvo, odnosno znanje upravljanja lelelicom, snalaženje u prostoru i koordinacija.

U Francuskim Alpima, sticajem nesrećnih okolnosti, sezona je ranije završena, ali se Valentin Delluc odlučio za još jedan neverovatan spust. Popularni 27-ogodišnji francuski freestyle skijaš, koji vešto kombinuje skijanje i paraglajding je u poznatom skijalištu Morzine sam sebi postavio zahtevnu stazu između stena, drveća i kuća.

Ovaj spust Delluca dronom je pratio Panavia, koji je nakon svega priznao da od svih sportova i sportista koje je snimao, ovo je bio najekstremniji podvig. I za njega najizazovniji, pogotovo što se tiče leta kroz kanjon zbog vazdušnih struja, ali i potrebe da bude što bliži skijašu-letatču, a opet dovoljno daleko da ga ne ugrozi!

Zoran Živkov/TopSpeed