CARS & MODELS by TopSpeed: Nedvosmisleno (VIDEO)

I konačno je tu! Osetimo i uživamo u svakom detalju i delu njega. Pravo osveženje nakon lošeg početka... Sad, pitate se da li mislimo na leto ili na novi model Škoda Scalu, mi kažemo oba!

Novi model češkog poznatog ceškog proizvođača, Škoda Scala, stigao je i kod nas! Veoma dobre performance i njegov atraktivni dizajn privukli su našu pažnju!

Kombinacija novih modela iz N Sporta, koje možete pronaći u svim maloprodajnim objektima, a ima ih više od 60 širom Srbije i Bosne i Hercegovine, te ovog noviteta na automobilskom tržištu, dobro se uklopila!

Nova kolekcija N Sporta nas je inspirisala da ovaj modni editorijal uradimo u urbanom elementu, na mestu okruženu betonom i sivilom, gde se uz minimalističku estetiku, gde odeća i obuća, a naravno, i automobil, mogu da dođu do izražaja.

Koliko smo u tome uspeli, procenite sami, a potom posetite sajt www.n-sport.net ili neki od prodajnih objekata N Sporta.

Sa novim karakterom, novom tehnologijom i novim imenom, Škoda Scala redefiniše segment kompaktnih automobila iz ugla češkog brenda. Ime Scala dolazi iz latinskog jezika i znači „stepenice“ ili „merdevine“.

Ovaj veliki i prostrani hečbek apostrofira emotivni dizajn funkcionalnosti, kao i najsavremenije povezivanje, prenoseći senzualni dizajnerski jezik studije VISION RS na serijsku proizvodnju po prvi put.

Enterijer kombinuje ergonomiju i prostranost tipičnu za Škoda automobile, kao i najveći prtljažni prostor impresivne zapremine 467 litara, što je najbolji rezultat u segmentu.

U kokpitu se ističu i moderna tehnološka rešenja kao što su opcioni Virtual Cockpit, digitalna instrument tabla sa ekranom od 10.25 inča. Infotainment sistemi treće generacije MIB modular infotainment matrix dolaze sa ekranom od 6,5 do 9,2“.

Novitet dolazi sa mnoštvom Simply Clever rešenja, uključujući prvi put u segmentu električno otvaranje vrata prtljažnika sa Tip-To-Close funkcijom i uvlačenjem kuke za vuču, koja se može električno otpustiti ili sklopiti pritiskom na dugme u prtljažniku.

U ponudi je pet efikasnih turbomotora snage od 90 KS do 150 KS, koji zadovoljavaju najstrože emisione norme Euro 6d-TEMP. Kod modela sa snažnijim pogonskim agregatima opciono je dostupna Sport Chassis Control – funkcija koja koja pruža mogućnost prelaska sa „Normal“ na „Sport“ mod vožnje i obrnuto.

Scalu odlikuje i visok nivo aktivne odnosno pasivne bezbednosti, koji je potvrđen na Euro NCAP „kreš“ testu gde je osvojila maksimalnih pet zvezdica. Mnogi sistemi asistencije koje nudi poznati su iz višeg segmenta. vozila.

Zbog velikog interesovanja, trenutno su na snazi 1.000 evra niže cene od redovnih, tako da model Scala 1.0 od 95 KS u Active paketu košta 12.900 evra, Ambition paket je skuplji za 1.000 evra, dok verzija sa snažnijim 1.0 TSi motorom od 115 KS i Ambition opremom staje 14.508 evra.

TopSpeed Team