BORN2DRIVE: 15-godišnji Oliver Solberg u najnovijem Rallycross dokumentarcu! (VIDEO)

Rallycross šampionat... Automobili sa 600 “konja”, ubrzanje do “stotke” za manje od dve sekunde, pregršt “češanja”, guranja, proklizavanja, a sve to za momka koji je tek napunio 15 godina!?

Stara izreka da „iver ne pada daleko od klade“ ne može biti prikladnija kada je reč o novom filmskom ostvarenju – dokumentarcu po imenu Born2Drive koji će svoju zvaničnu premijeru imati na predstojećem Goodwood Festival of Speed, u petak, 6. jula.

Naime, reč je o najmlađem vozaču i šampionu Rallycross takmičenja – Oliveru Solbergu, sinu poznatog reli vozača i WRC šampiona iz 2003. godine, Norvežanina Pettera Solberga, s jedne strane, i Šveđanke Pernille Solberg, nekadašnje reli vozačice, ćerke Volvoovog test-vozača i nekadašnjeg „reliste“, s druge strane.

Petter je, nakon završetka karijere u WRC-u debitovao u tek osnovanom Svetskom Rallycross šampionatu, 2014. godine, i već te, a zatim i naredne godine, osvojio šampionsku titulu.

Oni nešto upućeniji u reli svet verovatno znaju i da je Petter mlađi brat Henning Solberga, takođe reli vozača koji je svojevremeno vozio u WRC-u, a i sada povremeno nastupa u WRC2 klasi.

Premiering at The Arena on Friday at 6pm after a Q&A with Petter and Oliver: Get an inside look at the Solbergs, a family's relationship with motorsport and the journey of the youngest rallycross racer ever. #gwontheedgeOfficial Website: https://www.goodwood.com/grrc/SUBSCRIBE for more great Goodwood Road & Racing videos here - http://bit.ly/GoodwoodTVBuy your Goodwood Racing tickets - www.goodwood.com/tickets/Facebook: http://www.facebook.com/GoodwoodRRCTwitter: http://twitter.com/GoodwoodRRC

Glavni junak „Bord2Drive“ dokumentarca, Oliver, zbog svojih godina, nastupa sa vozačkom licencom Latvije, koja, za razliku od Norveške i Švedske, dopušta mlađim vozačima da se takmiče.

Prvi Oliverov nastup bio je potpuni uspeh jer je već sa 15 godina bio najmlađi takmičar RallyX Nordic serije, i to u Supercar klasi, kada je vozeći Petterov Citroen DS3 osvojio treće mesto.

Đorđe Pavićević/TopSpeed