PRESEDAN: Salon automobila u Ženevi otkazan zbog koronavirusa!

Iz Ženeve nam upravo stižu i zvanične vesti o otkazivanju Međunarodnog salona automobila, i to zbog, kako se navodi, opasnosti od širenja koronavirusa

Da li je situacija sa koronavirusom zaista toliko alarmantna, da li je “naduvana” ili se nešto ipak još mračnije iza toga krije i sprema, glavna je tema ovih dana, a kako trenutno stvari stoje, prvi veliki Salon automobila u Evropi, koji se održava u Ženevi, po svemu sudeći će biti otkazan.

Iako je prvobitno rečeno da će se manifestacija ipak održati, i pored učestalih slučajeva koronavirusa zabeleženih u severnoj Italiji, poslednje odluke švajcarskih vlasti o otkazivanju velikih manifestacija (preko 1000 ljudi), izgleda da su stavile Salon automobila u Ženevi pred svršen čin.

Podsetimo, sajam je trebao da otpočne već u utorak, 3. marta tzv. novinarski danima (3. i 4. mart), da bi se za posetioce 5. marta otvorile kapije Palexpo arene. Salon automobila u Ženevi bio je predviđen da traje sve do 15. marta, a već 19. marta, u Beogradu bi trebalo da počne tradicionalni DDOR BG Car Show.

Đorđe Pavićević/TopSpeed