Poklon uz 200. broj TopSpeed magazina! (VIDEO)

16/05/2019. TopSpeed Team

Na kioscima je jubilarni, 200. broj našeg magazina, a pored ekskluzivnog sadržaja, za vas smo pripremili i specijalni poklon – Top Speed privezak

Majski TopSpeed stigao je na kioske, a kako je reč o 200. broju našeg i vašeg magazina, potrudili smo se da jubilarno izdanje obogatimo posebno interesantnim sadržajem i prigodnim poklonom za sve čitaoce.

Očekuje vas nekoliko zaista ekskluzivnih rubrika svetskog formata. Otišli smo čak do Nurburgringa kako bismo testirali ekstravagantni Aston Martin DB11 AMR sa V12 motorom od 639 konjskih snaga, automobil koji je razvijen i nastao u radionici Aston Martin Performance centra, baš na čuvenom „Zelenom paklu“.

Ali, to je samo prvi od tri ekstravagantna testa. Takođe ekskluzivno, prvi u Srbiji testirali smo novu generaciju Porschea 911 i to Carreru S sa pogonom na zadnjoj osovini koju pokreće novi bokser motor od 450 konjskih snaga.

Posebno se izdvaja i test BMW-a M850i Convertible koji smo isprobali u Portugalu kao jedini predstavnici medija iz Srbije! Reč je o kabriolet verziji bavarskog luksuznog GT modela koji je dobio meki platneni krov, kao i novi V8 motor sa 530 KS.

Za poklonike klasičnih, vanvremenskih ostvarenja, donosimo Classic test supersportskog Forda GT sa V8 motorom od čak 550 KS, koji je uparen sa ručnim menjačem i pokreće zadnje točkove. Reč je o modelu predstavljenom 2006. godine kao svojevrstan omaž na četiri uzastopne pobede trkačkog Forda GT na 24 časa Le Mana (1966-1969), a testirani primerak je utoliko ekskluzivniji jer pripada posebnoj ediciji Heritage Edition u prepoznatljivim Gulf Racing bojama.

U SUV kupe segmentu na uporednom testu snage su odmerili Audi Q8, BMW X6 i Mercedes-Benz GLE Coupe. Predstavnici nemačke premijum trojke su veliki, moćni i ekstravagantnog izgleda, pokreću ih snažni šestocilindarski dizel motori, a zahvaljujući pogonu na sva četiri točka lako se snalaze na svim podlogama.

Na međunarodnoj promociji smo proverili da li nova Toyota Camry ima dovoljno aduta za veliki povratak na evropsku scenu sa koje se povukla pre 15-ak godina.

Posetili smo i Track day na stazi NAVAK, događaj otvorenog tipa gde učestvuje sve veći broj entuzijasta iz naše, ali i okolnih država. Ljubitelji sportske vožnje ovde imaju mogućnost da se približe svetu brzine, isprobaju svoje automobile na "limitu", te usavrše vozačke veštine ali u kontrolisanim uslovima na zatvorenoj stazi. Reportaža daje i odgovore na pitanja ko ima pravo učešća i po kojoj ceni, kako treba pripremiti automobil za napore na stazi, kako se mere vremena po krugu, koliko krugova se može voziti i kakva se pravila moraju poštovati…

Dva ekskluzivna testa u broju 200! Za jubilarno dvestoto izdanje TopSpeed magazina testirali smo brutalni Aston Matrin DB11 AMR sa V12 motorom od  639 KS, kao i novu generaciju kultnog Porschea 911 Carreru S sa 450 KS, koja je upravo stigla u Srbiju...Uz štampano izdanje poklanjamo Top Speed privezak za ključeve!

Ljubitelje Formule 1 obradovaće ekskluzivni intervju sa Damonom Hillom, britanskim vozačem koji je trkačku karijeru počeo na dva točka, a krunisao je titulom svetskog šampiona u F1.

https://issuu.com/topspeedmagazine/docs/topspeed_200_web_aaab5a9725f826

Ne zaboravite da na sledećim linkovima možete preuzeti i našu besplatnu aplikaciju, bilo da posedujete mobilni uređaj sa Android ili iOS operativnim sistemom.

Zato, pratite nas redovno, jer je instalacija besplatne TopSpeed aplikacije veoma jednostavna.

TopSpeed Team