NOVI BROJ U PRODAJI: Prelistajte TopSpeed 199

13/04/2019. TopSpeed Team

Aprilski broj TopSpeed magazina pojavio se na kioscima. Kao i obično, očekuju vas najaktuelnije informacije i dosta ekskluzivnog i zanimljivog sadržaja...

U Portugaliji smo, kao jedina redakcija iz Srbije, upoznali novu BMW-ovu Seriju 7, a naš izbor za prvi test bio je model 750Li xDrive sa 4,4-litarskim V8 twin-turbo motorom od 530 KS. Najprestižnija limuzina u gami bavarskog proizvođača unela je toliko novosti da tretman podmlađivanja prevazilazi uobičajene standarde restiizacije, a šta je sve novo otkriva ekskluzivni test na osam strana.

Iz Grčke vam donosimo test druge generacije modela Range Rover Evoque. Kompaktni luksuzni SUV nastavlja stazama uspeha prethodnika koji je prodat u 800 hiljada primeraka. Testirali smo verziju sa dvolitarskim turbomotorom od 249 KS, sa 9-stepenim automatskim mejačem i AWD pogonom sa sofisticiranim Terrain Response 2 adaptibilnim sistemom koji nudi različite režime rada za vožnju po asfaltu, snegu, pesku, travi, zemlji, snegu, blatu i kamenju...

Na međunarodnoj dinamičnoj prezentaciji nam se prestavio i Volkswagen T-Cross. Potpuno novi model dolazi kao najmanji član VW porodice SUV-ova, a mi smo u Španiji testirali osnovnu verziju sa 1.0 TSI motorom od 95 KS i ručnim menjačem.

“Domaći teren” smo iskoristili da suočimo dva kompaktna premijum SUV-a, potpuno novi Audi Q3 i BMW X1 koji broji poslednje dane uoči predstavljanja restilizovane verzije. Uporedni test otkriva sličnosti i razlike u “naravi” ova dva modela, ali i to koliko je ovaj segment napredovao u poslednjih nekoliko godina.

Ne tako davno, imali smo jedan „posao u Italiji”, a za putovanje do Apeninskog poluostrva savršeno nam je poslužio Mercedes V-klase i to ne bilo kakav, već model sa specijalnim Brabus dodacima koji, pored “optike”, uključuju i pojačan agregat.

Očekuje vas i ekskluzivna priča o istoriji američkih automobila na ovim prostorima, koja govori o tome kada su počeli da se "useljavaju" kod nas, ko ih je vozio, gde su završili pojedini primerci...

Kao i obično, u sadržaju je i interesantna Lifestyle sekcija sa rubrikama o eksluzivnom časovniku Chopard, gedžetima i modni editorijal Cars & Models.

Za ljubitelje nautike pripremili smo rubriku o novoj kreaciji renomiranog italijanskog brodogradilišta. Reč je o plovilu pod imenom Cranchi T36 Crossover , koje se izdvaja kao pravi multipraktik za uživanje na talasima.

Ni ovoga puta nismo zapostavili sport, te za TopSpeed ekskluzivno govori ruski vozač Roman Rusinov, a pored intervjua sa šampionom LMP2 klase u FIA WEC šampionatu izdržljivosti, donosimo vam i pregled dešavanja sa prve dve trke Formule 1.

https://issuu.com/topspeedmagazine/docs/topspeed_199_web

Ne zaboravite da na sledećim linkovima možete preuzeti i našu besplatnu aplikaciju, bilo da posedujete mobilni uređaj sa Android ili iOS operativnim sistemom.

Zato, pratite nas redovno, jer je instalacija besplatne TopSpeed aplikacije veoma jednostavna.

TopSpeed Team