MOTO OPREMA: Između sunca, vazduha i asfalta

Proleće je pravo vreme da, ako ste sveži bajker, nabavite kvalitetnu opremu, a ako već imate kilometre staža na dva točka, osvežite svoju garderobu za vožnju

Nema i ne treba da bude izgovora oko toga da li motociklistička oprema mora da se nosi, čak i ako vozite mali skuter, “skočite” samo do trafike ili vam je previše vruće.

Iako zakon propisuje da je od motociklističke opreme, jedino obavezna kaciga, razum nalaže da se zaštitite od glave do pete, jer je jedino što stoji između vas i asfalta, vazduha i sunca, upravo parče materijala.

Baš te, „neobavezne“ delove opreme, mnogi izbegavaju pod izgovorima da su recimo jakna, pantalone i rukavice, što bi bila neka osnova za svako sedanje na dva točka, skupe, kabaste i neudobne.

Možda je nekada i bilo tako, ali danas, zahvaljujući modernim tehnologijama, dizajnu i trendu da proizvođači prate i odgovaraju na potrebe motociklista, slika je potpuno drugačija i slobodno možemo reći da su jedino predrasude ostale iste.

Ali, ako ste protiv opreme, onda svakako niste na pravom mestu, a ako vas zanima kako da odaberete onu koja će vas dugo služiti, u aktuelnom broju TopSpeed magazina spremili smo savete kako da proberete najbolje komade, zavisno od potreba - bilo da su u pitanju kacige, jakne, pantalone, rukavice ili obuća.

TopSpeed Team