DOMAĆA PRIČA O TJUNINGU: Cars – Meaning of Life (VIDEO)

23/04/2019. Izvor: PR Cars – Meaning of Life

Domaći dokumentari film Cars – Meaning of Life, predstavlja priču koju bi svaki zaljubljenik u sportske automobile i tjuning, generalno, trebalo da pogleda

Teško je zamisliti da se na našim prostorima modifikuju automobili za trkačke poduhvate, i da u tome prednjačimo u poređenju na Nemce, ili pak možda u poređenju na Engleze. Međutim, šta ako bismo vam rekli da u svetu tjuninga, tj. prepravki automobila za sportska takmičenja, uopšte ne kaskamo za ostatkom sveta.

Film „CARS – MEANING OF LIFE“ koji ćete imati priliku da vidite u nastavku ovog teksta, delo je naših ljudi i upravo govori o tome, tj. predstavlja priču koju bi svaki zaljubljenik u sportske automobile i tjuning, generalno, voleo da pogleda.

Ova priča počinje u Beogradu pre više od godinu dana, kada je grupa auto-entuzijasta odlučila da od Audi TT automobila sa fabričkih 200 konjskih snaga, napravi ultimativni sportski automobil sa skoro duplo više snage nego što je fabrika propisala, koji će imati šta da pokaže na trkačkoj stazi, ali i van nje.

Tokom celog filma, objašnjena je većina procesa tjuniranja, gde su na automobilu, pored promene karoserijskih delova, modifikovani delovi motora, menjača, oslanjanja, upravljačkih elemenata, kočionog sistema, unutrašnjosti, itd. sve u cilju dobijanja što većih performansi.

Kako sam proces tuniranja nije bio jednostavan, i može se reći da je jedan od najzahtevnijih tjunerskih poduhvata na našim prostorima, veliki broj problema je vodio ka tome da se odustane od celog projekta. Međutim, nije se odustalo, napravljen je automobil, koji je brži od Porsche 911, brži od Audi R8, a kako je celo putešestvije teklo, pogledajte u filmu Cars – Meaning of Life.